28.04.2017

Bit Alliance - Official partner

Bit Alijansa je vodeća asocijacija kompanija softverske industrije u BiH, čije članice dolaze iz reda najznačajnijih u sektoru informacionih tehnologija u našoj zemlji. Dvanaest kompanija, članica Alijanse, djeluju ujedinjeno, s ciljem razvoja većeg broja prilika na tržištu softverske industrije, pri tome rješavajući prepreke koje značajno usporavaju njen rast.
Da bi se razvilo pozitivno poslovno okruženje za dalji razvoj bh. softverske industrije, Bit Alijansa će kontinuirano raditi na rješavanju dva najveća izazova s kojim se suočavaju softverske kompanije na dnevnoj bazi, a to su: nedostatak visokokvalifikovanih kadrova te nedovoljno razvijena infrastruktura softverske industrije, praćena nedostatkom poticaja za razvoj.

Razvoj softverske industrije jedan je od glavnih doprinosa globalnoj ekonomiji. Iskustvo i snaga ujedinjenih kompanija u BiH bi trebao biti podsticaj u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja za rast i razvoj softverske industrije, što rezultuje i razvojem ekonomije, poduzetništva te ohrabruje konkurenciju u biznis sektoru softverske industrije. Čvrsti temelji softverske industrije u BiH podstiču bolju uspostavu i razvoj ekonomske saradnje s IT sektorom u drugim državama.

Ukoliko slični umovi razmišljaju isto, onda 12 najboljih softverskih kompanija, ujedinjenih u BiH, predstavlja neiscrpan izvor potrebnog znanja za razvoj softverske industrije. Ekspertni tim Bit Alijanse osigurava edukaciju u skladu s potrebama softverske industrije u BiH, obezbjeđujući potrebnu tehničku podršku svojim članovima i zainteresovanim stranama u razvoju određenih IT aktivnosti te prilagodbu i predstavljanje modernih tehnologija i metoda poslovanja u biznis sektoru softverske industrije.

Nedostatak profesionalnog osoblja, uzrokovan rastom i ekspanzijom softverske industrije, postao je jedan od najvećih izazova kompanija, članica Bit Alijanse. Bit Alliance zajednica je odlučna da obuči zainteresovane mlade ljude, kroz različite projekte kao što su: Bit LAB, prateći ostale programe i projekte koji imaju za cilj podsticaj, popularizaciju, promociju i afirmaciju informacionih tehnologija u BiH. Takva vrsta ulaganja zahtijeva saradnju sa univerzitetima, školama, profesionalnim udruženjima te ostalim organizacijama u BiH ali i šire, koje imaju fokus na informacionim tehnologijama.

Više informacija o Bit Alijansi možete pronaći na njihovoj zvaničnoj web stranici: http://bit-alliance.ba/ , kao i na profilima kompanije na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn.
Želiš biti u toku svih dešavanja?
Prijavi se na naš newletter i sve bitne informacije stižu ravno u tvoj inbox!

ValueUP blog